Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی‌فقیه در استان اصفهان بر لزوم توجه ویژه به‌ تناسب ارائه رشته‌های فنی و حرفه‌ای و نیاز بازار تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاصفهان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی نژاد به مناسبت هفته ملی مهارت در دیدار مدیرکل و معاونان فنی و حرفه‌ای استان اصفهان از برخی ناهماهنگی‌ها در سیستم‌های آموزشی کشور انتقاد کرد و اظهار داشت: الان در دانشگاه‌های ما رشته‌هایی ارائه می‌شود که موجب اتلاف وقت و هزینه مردم شده اما نتیجه‌ای در پیشرفت کشور ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: رشته‌های ارائه شده باید با جنسیت افراد و نیاز بازار متناسب باشد تا یک جوان دانشجو پس از اتمام تحصیلات بتواند از دانشی که آموخته است، استفاده کند و برای ادامه زندگی بتواند از طریق دانش خود کسب درآمد کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: مراقب باشید فنی و حرفه‌ای مسیر معیوبی که سیستم آموزشی ما اجرا می‌کند را دنبال نکند، بلکه رشته‌ها و روش‌هایی را انتخاب کنید که بتواند مشکلات کشور را مرتفع و نیاز جوانان به اشتغال را پاسخگو باشد.

وی یکی از موانع ازدواج را بیکاری دانست و گفت: فنی و حرفه‌ای می‌تواند با مهارت‌آموزی و برقراری ارتباط میان حرفه آموزان و بازار کار گام بزرگی در جهت رفع این معضل اجتماعی بردارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان اصفهان خاطرنشان کرد: ازآنجایی‌که با اشتغال یک مرد می‌توان بنیان خانواده را پایه‌ریزی کرد و مسئولیت تأمین معاش خانواده بر عهده مرد است، با اولویت قرار دادن ایجاد اشتغال برای برادران اقدام کنید و حرفه‌آموزی و توانمندسازی بانوان نیز در دستور کار سازمان باشد.

وی خاطرنشان کرد: عدم توجه به اولویت‌ها نه‌تنها خانواده بلکه اجتماع را تحت‌الشعاع قرار داده و بسیاری از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی، ناشی از همین سوء مدیریت‌هاست.

آیت‌الله طباطبایی نژاد تصریح کرد: اینکه برخی فضاسازی می‌کنند که اسلام مخالف فعالیت‌های اجتماعی و اشتغال زنان است، چیزی جز تخریب و تخطئه نیست، چراکه انتظارات اسلام از زن و مرد متناسب با مسئولیت‌هایی است که به آن‌ها داده و در برخی مشاغل بر حضور بانوان تأکید شده است.

در ابتدای این دیدار ابوطالب جلالی، مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان ضمن تبریک دهه کرامت و هفته ملی مهارت به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته پرداخت و گفت: با توجه به ظرفیت‌ها و منابع طبیعی کشور قریب به 70 هزار شغل می‌توانیم در کشور داشته باشیم درحالی‌که فراوانی 15 هزار شغل ملموس است.

وی افزود: متأسفانه در دانشگاه‌ها فقط 1000 عنوان شغل آموزش داده می‌شود که محتوای آن با آنچه موردنیاز است، فاصله دارد و فنی و حرفه‌ای هم تا 5 هزار عنوان شغل بسته آموزشی آماده کرده است که فاصله زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب دارد.

جلالی خاطرنشان کرد: استرالیا حدود 30 سال پیش با مشکلات اشتغال ما مواجه بوده است اما با تغییر سیستم آموزشی به سمت مهارت‌آموزی، الان به نقطه‌ای رسیده‌اند که متأسفانه بسیاری از جوانان ما تلاش می‌کنند تا به آنجا مهاجرت کنند.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان اصفهان تصریح کرد: مهارت‌آموزی در محیط کار واقعی و کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی طرح‌هایی است که پایان سال گذشته تصویب شد و در حال اجرا شدن است که همکاری واحدهای صنعتی را بیش از پیش می‌طلبد.

انتهای پیام/

R41346/P41362/S6,51/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۰۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد

ایسنا/مرکزی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی با اشاره به اینکه جهش تولید با دانشگاه‌های مهارت محور محقق خواهد شد، گفت: گفتمان‌سازی و جریان‌سازی جوامع دانشگاهی عامل مهمی در تحقق شعار سال است.

علیرضا نظام‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا به نقش جوامع دانشگاهی در تحقق جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت و افزود: نخستین ماموریت جوامع دانشگاهی در تحقق شعار سال، گفتمان‌سازی در حوزه شعار سال و تبدیل کردن آن به گفتمان غالب کشور است.
وی با تاکید بر اینکه تعامل جوامع دانشگاهی با صنعتگران بسترساز جهش تولید است، افزود: نامگذاری سالیان متمادی با مضامین اقتصادی بیانگر آن است که اقتصاد اصلی‌ترین مسئله کشور است و دانشگاهیان می‌توانند در ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه بسترساز تحقق شعار سال باشند.
وی بیان کرد: برخورداری دانشگاه‌ها از نیروی متخصص و دارای بار علمی غنی در رشته‌های مرتبط با صنعت می‌تواند منجر به تبادل اطلاعات علمی و توانمند شدن نیروی کار شاغل در صنایع باشد.
نظام‌آبادی همچنین شناسایی نیروی کاری که دنبال مهارت‌افزایی است را از دیگر الزامات تحقق شعار سال دانست و گفت: جهت‌دهی افکار جوانان و آگاهی‌بخشی به آنان به همراه ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با شغلی که انتخاب می‌کنند و بهره‌گیری از ظرفیت اساتید مهارتی و دست به آچار می‌تواند موجب توانمند شدن نیروی کار شده و در نهایت باعث جهش در تولید شود.
وی با اشاره به اینکه تاکید رهبری بر جهش تولید با مشارکت مردم بسیار دقیق و داهیانه است، تصریح کرد: بدیهی است که مشارکت جوامع دانشگاهی، نخبگانی، کارشناسان و آحاد مختلف مردم زمینه‌ساز تحقق شعار سال خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مانع و محدودیتی برای تحقق شعار سال وجود ندارد، گفت: تقویت زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارتباط موثر دانشگاه و صنعت و هدفگذاری و تدوین راهبردهای تحقق شعار سال موجب تسریع در عملیاتی شدن آن خواهد شد.
نظام‌آبادی در ادامه، با اشاره به تقسیم بندی دانشگاه‌ها به نسل‌های آموزشی، پژوهشی و تلفیقی از آموزش و پژوهش گفت: فعالیت دانشگاه در نسل چهارم مبتنی بر بکارگیری این تلفیق در بحث اشتغالزایی و کارآفرینی است و دانشگاه جامع علمی کاربردی در نسل چهارم قرار دارد و از تلفیق آموزش و پژوهش در کارآفرینی و اشتغال جوانان استفاده می‌کند.
وی با اشاره به اینکه به صرف انجام آموزش محض و غیر هدفمند راهی به جایی نخواهیم برد چراکه در این صورت بدون توجه به نیاز آینده، آموزش را معطوف به موضوعات عملی در دل صنعت، کشاورزی و ... می‌کنیم، افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی، هدفمند و آینده‌نگر با بکارگیری اساتید کاملا مهارتی و آچار بدست در محیطی کاملا مهارت محور به دنبال ارائه خدمت است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی تصریح کرد: با استقرار مراکز علمی و کاربردی در مجاورت صنعت به عنوان مغز متفکر، مجموعه صنعتی از اطلاعات علمی و تخصصی دنیا آگاهی پیدا کرده و تولید هدایت می‌شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در کشورهای توسعه‌یافته نیروی متخصص عامل پیشرفت است، افزود: دانشگاه علمی کاربردی زمینه‌ساز پیشرفت است و در این دانشگاه بر خلاف سایر دانشگاه‌ها ۷۰ درصد سرفصل‌ها عملی و ۳۰ درصد تئوری است که بیانگر نیاز هدفمند کشور است.
وی بیان کرد: دانشگاه جامع به درستی به دنبال افزایش نرخ اشتغال و کارآفرینی است و افزون بر ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شده یا کارآفرین شده‌اند و بنا داریم که دانشگاه تبدیل به یک مرکز اشتغال‌زایی شود.
نظام آبادی با تاکید بر اینکه اگر دانشگاه‌ها به مقوله اشتغال نگاه جدی داشته باشند، جهش واقعی در تولید ایجاد خواهد شد، افزود: نگاه دانشگاه به تولید باید مبتنی بر افزایش اشتغال باشد و جوامع دانشگاهی نظیر مرکز علمی کاربردی باید به یک مرکز اشتغال‌زا تبدیل شود. اگر این نگاه عملیاتی شود بخش اعظمی از فارغ التحصیلان جذب بازار کار خواهند شد، علاوه بر آن نیروی انسانی شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی وارد دانشگاه شده و پس از کسب مهارت و توانمند شدن با انگیزه بیشتری در سنگر تولید خدمت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به یک هاب آموزشی تکنسین‌ها و کارشناسان کاملا مهارتی تبدیل شود، افزود: ورود تخصصی و مهارتی به موضوع کار و تولید موجب خواهد شد که به توفیقات بسیاری دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه افزون بر دو هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت دارند، گفت: قریب به ۴۰ درصد صنایع استان مرکزی با کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت اسمی فعالیت می‌کنند و تقریبا ۱۰ درصد صنایع استان با ظرفیت ۷۰ درصدی فعالیت دارند که لازم است کلینیک‌های صنعتی از دل جوامع دانشگاهی نظیر مراکز علمی و کاربردی بیرون بیایند و با بررسی موانع پیش رو به صورت علمی، ظرفیت تولید را افزایش دهند تا جهش در تولید استان مرکزی به عنوان قطب صنعت کشور محقق شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش‌های جهاددانشگاهی «اشتغال محور» است
  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در رشته‌های مورد نیاز
  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • قهرمانی تیم خوزستان درمسابقات فوتسال سازمان آمورش فنی و حرفه‌ای کشور
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • پیوند سازمان فنی و حرفه‌ای با مجموعه‌های تحقیقاتی و محله محور